Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Femi Mehmeti ka parashikuar një rritje ekonomike prej 6.6 për qind.

Masat për parandalimin e Covid-19 gjatë vitit 2020 kishin ndikuar mjaft në Ekonominë e Kosovës duke shkaktuar një rënie prej tre për qind, mirëpo viti 2021 parashihet të jetë më i mbarë ekonomikisht sipas Mehmetit:” Relaksimi i masave që ndodhen gjatë vitit 2021, jo vetëm në Kosovë, por edhe në vendet nga vijnë diaspora, bëri që të kemi një rritje ekonomike në vend”.

Një sasi të konsiderueshme parash kanë shpenzuar dhe mërgimtarët,;” Me të dhënat e korrikut, që i kemi ne në dispozicion shënojnë 630 milionë euro apo me një rritje nëse e krahasojmë mbi baza vjetore del të jetë 140 për qind. Por, edhe nëse e krahasojmë me vitin 2019, kemi një rritje rreth 7 për qind”.

Kurse një rritje prej 24 për qind kanë shënuar edhe remitencat nga bashkatdhetarët.