Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe tha se do të vendosen teste nëpër shkollat e Maqedonisë.

Sipas tij, pjesa më e madhe e të rinjve e kalojnë sëmundjen pa simptima, ndërsa të njëjtit janë edhe bartësit më të mëdhenj.

“Gjendja në shkolla është stabile dhe tani në përgatitje është edhe metodlogjia për zbatimin e skrining testimve në shkollat fillore dhe të mesme. Testimet e nxënësve do të bëhen me ste antigjene”, tha Filipçe.

Ai tha se në fillim të vitit arimor pritet rritja e rasteve te nxënësit, ndërsa testimi nevojitet për shkak se të rinjtë janë asimptomatik.

“Me testime të këtilla do të na japin informacione të sakta për menaxhimin e mëtejshëm të pandemisë dhe arsimit”, tha Filipçe.