Ish-ministri i Shëndetësisë, Ilir Luma, i ftuar në emisionin “Rruga drejt” duke folur për tragjedinë e mbrëmshme në spitalin modular të Tetovës, tha se është e pashpjegueshme sesi zjarri përfshihu në pak minuta çdo gjë dhe e shkrumboi gjithë spitalin në pak çaste. Ai tha se vetëm ekspertët e piroteknikës, vetëm këta ekspertë, mund të shpjegojnë atë që ndodhi mbrëmë në Tetovë, dhe nëse mund të ishte evituar e gjithë tragjedia e mbrëmshme. Prandaj, sipas tij, duhet që t’ia lejmë fjalën ekspertëve dhe hetuesve përpara se të akuzojmë.