LSDM-ja dhe 20 parti politike firmosën marrëveshje për pjesëmarrje të përbashkëte në zgjedhjet lokale. Partitë u morën vesh për shumë fusha, lista të përbashkëta të këshilltarëve dhe 69 kandidatë për kryetarë të Komunave. Koalicioni “Më e mira për komunën time” sipas kreut të LSDM-së Zoran Zaev është favorit për zgjedhjet e tetorit.