Situata është tensionuar në veri të Kosovës me serbët të cilët nuk pranojnë reciprocitetin me targat e automjeve të vendosura nga Prishtina zyrtare.

Mediat në Kosovë raportojnë se Qendra e Regjistrimit në Zubin Potok është djegur gjatë natës nga serbët që banojnë aty. Ky veprim i tyre ka ardhur si pasojë e pakënaqësisë ndaj vendimit të qeverisë kosovare për targat e automjeteve që hyjnë nga Serbia.

Po kështu, ka raportime se edhe në Qendrën e Regjistrimit në Zveçan, serbët kanë hedhur granata dore. Por nuk kanë mundur që ta djegin këtë zyrë. Nga ngjarja nuk raportohet që të ketë persona të lënduar.

Ndërkohë Policia e Kosovës ka shkuar në Zubin Potok dhe Zveçan për të vendosur situatën nën kontroll.