Një takim me Kyriakos Mitsotakis u njoftua sot nga Presidenti i Turqisë, Tayip Erdogan. Sipas SKAI dhe Manolis Kostidis, në deklaratat e bëra sot nga presidenti turk, duke u nisur nga aeroporti i Stambollit dhe në funksion të udhëtimit të tij në Nju Jork, ai në mënyrë karakteristike deklaroi se në SHBA “do të takohet dhe diskutojë me zotin Mitsotakis”.

“Sigurisht që ekziston vendimi i EUMED9, i cili është një vendim i padëshirueshëm. Ne do të shohim sa i sinqertë është Mitsotakis në këtë çështje dhe çfarë hapash do të ndërmarrë ai. Ne si Turqi do të ndërmarrim hapat e nevojshëm dhe do të marrim vendimet e nevojshme kur të jetë e nevojshme”, tha ai.

Vlen të përmendet se vetë kryeministri, Kyriakos Mitsotakis ka deklaruar se nuk ka takim të planifikuar me presidentin turk në SHBA.

“Nuk ka asnjë takim të planifikuar me presidentin turk Tajip Erdogan në Nju Jork në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të OKB -së, pasi të gjitha planet tona nuk përkojnë”, kishte theksuar Kyriakos Mitsotakis gjatë konferencës për shtyp që dha në TIF -në e 85 -të një javë më parë.

“Politika jonë ndaj Turqisë nuk ndryshon, ne kërkojmë marrëdhënie të mira, në bazë të ligjit ndërkombëtar dhe respektimit të të drejtave tona sovrane. Të gjithë e dinë se e drejta jonë për vetëmbrojtje është krejtësisht e panegociueshme. Unë e konsideroj pozitive që 2021 nuk kemi tensionet e vitit 2020. Ne mund të bashkëpunojmë më shumë për çështjen e refugjatëve, aty u përqëndrua diskutimi i fundit mes nesh. Ka një marrëveshje bazë midis Evropës dhe Greqisë dhe Turqisë”, shtoi kryeministri.