Gjithsej 1.395.000 persona, mbi 435.000 familje dhe 600.000 banesa janë regjistruar deri në ora 12 të ditës së djeshme, njoftoi sot Enti Shtetërorë i Statistikave.

Nga diaspora janë vetëregjistruar 195.477 persona. Enti Shtetëror i Statistikave me qëllim që të regjistrohet secili, do t’u mundësojë qytetarëve që të shkojnë në lokacione të caktuara në komunat e tyre në mënyrë që ta kryejnë detyrimin ligjor.Ndryshe regjistrimi në terren si dhe ai online i diasporës do të vazhdojë deri më 30 shtator.