Entuziastët e automobilizmit klasik do të jenë akoma në gjendje të mbajnë makinat e tyre në rrugë falë një kompanie në Mbretërinë e Bashkuar që po u jep atyre një ndryshim të shekullit të 21-të.

Sipas Shoqërisë së Prodhuesve dhe Tregtarëve të Motorëve në Mbretërinë e Bashkuar, ka 40 milionë automjete në rrugët e Mbretërisë së Bashkuar.

Shumë prej tyre tani janë në konflikt me planet e të menduarit të gjelbër të qeverisë britanike. Këshilltarët e Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar thanë se 46 % e makinave në Mbretërinë e Bashkuar duhet të jenë elektrike deri në vitin 2030 për të përmbushur synimet klimatike të Mbretërisë së Bashkuar. Dhe shoferëve tashmë u jepen deri në 2,000 £ (2,345 €) për të hequr makinat e tyre më të vjetra ndotëse.

Sidoqoftë, një kompani fillestare në Mbretërinë e Bashkuar mundëson rashmë që motorët klasikë të shkojnë në deponi.

Në selinë e saj në Londrën qendrore, London Electric Cars ka ndryshuar motorët e gazit në Rover Minis, Land Rovers dhe Morris Minors për të pastruar energjinë.

E lançuar nga themeluesi Matthew Quitter, 44 vjeç, nisma inovative po shndërron makinat e cilësisë së mirë në automjete me emetim zero me ndihmën e baterive të ricikluara Nissan Leaf dhe Tesla.

“Unë pashë që kompanitë në Kaliforni po konvertonin makina dhe në atë kohë askush në Mbretërinë e Bashkuar nuk e bënte këtë,” tha Quitter.