Sot (28.09.2021) në Shkup, pjestarët e policisë ndaluan I.M në SPB Shkup, I cili rreth orës 10:32 të mëngjesit me telefon raportoi se gjatë vizitës së presidentes së Komisionit Evropian Ursula fon der Lajen, një pajisje shpërthyese do të aktivizohet para ndërtesës së Qeverisë. Janë marrë masat dhe aktivitetet e nevojshme dhe është përcaktuar që raporti është I rremë.

Personi u ndalua në stacionin policorë me urdhërinë e prokurorit publik për procedua të mëtejme. Raporti I rremë nuk ndikoi në vizitën e Presidentes së KE-së dhe aktivitetet vazhdojnë sipas agjendës së planifikuar.