Në vitet e fundit, teza se shoferët janë bërë më të vrazhdë dhe në të njëjtën kohë më agresivë në trafik është bërë e zakonshme.
Raste të shumta nga praktika e mbështesin këtë, dhe disa studime thonë të njëjtën gjë.

Mirëpo, një studim i kryer së fundmi me një numër të konsiderueshëm mostrash, tregon se shoferët e Audi priren të jenë më të qetë dhe më të kujdesshëm në trafik, çka i bën ata edhe njerëz më të mirë.
Siç tregon studimi, shoferët e Audi janë më pak të prirur të bëjnë shkelje të rënda në komunikacion.
Kjo nuk vlen për shoferët e BMW të cilët zënë vendin e parë për “brutalitete” në komunikacion.