Komunikacioni në rrugët shtetërore por zhvillohet i pandërprerë dhe në rrugë të thata. Intensiteti i trafikut në rrugët jashtë zonave urbane është i moderuar.

Për shkak të frekuencës së shtuar të automjeteve, në vendkalimin kufitarë Bogorodicë për dalje nga vendi pritet rreth 40 minuta.

Në pikat e tjera kufitare, nga ana e Maqedonisë, nuk ka më vonesa për hyrje dhe dalje nga vendi.