Marcell Jacobs si një legjendë. Pasi pushtoi rekordin evropian me 9′ 84’’ në gjysmëfinale, atleti axurr gjuan godet në finale me një shfaqje të jashtëzakonshme: 9′ 80’’. Medalje ari për të. Vendi i dytë Kerley (9′ 84’’) dhe i treti De Grasse (9′ 89’’).

Jacobs e përfundoi garën për 9 sekonda e 80 të qindtat, një kohë fantastike kjo, duke thyer rekordit që mbahej nga Francis Obikelu që nga viti 2004. 27-vjeçari është nga Teksasi i Amerikës, por ka lindur në Itali dhe çuditërisht nuk flet anglisht.

Babai i tij, një ish-ushtarak, shprehej kohë më parë se nuk fliste me të birin, pasi marrëdhëniet midis tyre ishin shumë të këqija. Me punë dhe vullnet, duke lënë pas të gjitha vështirësitë, sprinteri italian tani hyri në histori me rekordin e tij.