Parlamenti italian përjetoi një skenë të paparë pas një proteste të pazakonshme të një deputeti.

Një deputet italian u largua nga parlamenti pasi u ndoq nga zyrtarët e sigurisë për mbajtjen e shenjave të protestës që thoshin “jo kalimit të gjelbër”.

Video pamjet tregojnë deputetë të shumtë që e ndjekin dhe mbajnë shenja të ngjashme. Kjo vjen ndërsa qeveria italiane, duke kërkuar të kontrollojë rritjen e rasteve të coronavirusit, njoftoi të enjten se nga muaji tjetër njerëzit duhet të paraqesin prova të imunitetit për të hyrë në një sërë shërbimesh dhe aktivitetesh të kohës së lirë.

I ashtuquajturi “Green Pass” është një certifikatë dixhitale ose letre që tregon nëse dikush ka marrë të paktën një goditje, është testuar negativ ose është shëruar kohët e fundit nga COVID-19.

Që nga 6 gushti, leja do të kërkohet për të shkuar në palestra, pishina, stadiume sportive, muze, spa, kazino dhe kinema. Ushqimi në restorante të brendshme gjithashtu kërkon një kalim.

Rreth 48.2 për qind e italianëve janë vaksinuar plotësisht dhe 14.1 për qind janë në pritje të dozës së dytë, sipas të dhënave të fundit. Studimet tregojnë se vaksinimet e dyfishta ofrojnë mbrojtje të fortë nga varianti Delta, ndërsa dozat fillestare ofrojnë vetëm mbulim të kufizuar.