WhatsApp ka bllokuar mbi dy milionë llogari në Indi në maj dhe qershor për shkelje të rregullave.

Shërbimi tha se 95% e këtyre përdoruesve u bllokuan për shkelje të kufijve të numrit të herëve që mund të përcillen mesazhet në Indi.

Dorëzimet u bënë nga ËhatsApp në raportin e parë të pajtueshmërisë mujore nën rregullat e reja të diskutueshme të Indisë për IT.

India është tregu më i madh i WhatsApp me rreth 400 milion përdorues.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook tha se “fokusi i tij kryesor” ka qenë parandalimi i llogarive në Indi nga dërgimi i mesazheve të dëmshme ose të padëshiruara në shkallë.

Duke përdorur teknologjinë e përparuar të mësimit të makinës, WhatsApp thuhet se ndalon afër tetë milionë llogari në të gjithë botën çdo muaj.