Gluteni ndryshe njihet si vrasës në heshtje, pasi që shkakton probleme në gjithë organizmin tonë në një proces tejet të ngadalshëm.

Ndodh që as vetë personi që është i ndjeshëm ndaj glutenit të mos e dijë.

Disa nga shenjat paralajmëruese se ju nuk duhet përdorur gluten janë: pesha, mos balancim të hormoneve, probleme me thonj dhe lëkurë etj.