Më 2 qershor 2021, Zyra Federale e Shëndetit Publik të Zvicrës njoftoi se nga 3 qershori 2021, e gjithë Italia, Gjermania, Luksemburgu, Qipro, Kroacia, Turqia dhe Irani do të hiqen nga lista e saj e vendeve me rrezik.

Sidoqoftë, pjesë të Francës, përfshirë rajonet e Center-Val de Loire, Hauts-de-France, Île de France, Normandie dhe Pays de la Loire mbeten në listën e vendeve të rrezikut të Zvicrës që kërkojnë karantinë në Zvicër pas mbërritjes.

Një numër i kombeve evropiane mbeten në listën e Zvicrës, përfshirë Andorrën, Belgjikën, Estoninë, Letoninë, Lituaninë, Holandën, Slloveninë, Suedinë dhe Mbretërinë e Bashkuar, e cila është në një listë të kombeve me një variant shqetësues, përcjell albinfo.ch.

Për t’u kualifikuar në listën e rrezikut zviceran, një vend ose rajon duhet të ketë më shumë se 60 raste më të larta se në Zvicër për 100,000 njerëz gjatë 14 ditëve të fundit ose të ketë një variant shqetësues që qarkullon siç është aktualisht në Mbretërinë e Bashkuar.

Zonat në kufi me Zvicrën mund të përjashtohen nga përfshirja, me gjithë numrin e madh të rasteve, një politikë që pasqyron ndërlidhjen midis Zvicrës dhe rajoneve të saj fqinje dhe fluksin ditor të punëtorëve ndërkufitarë brenda dhe jashtë Zvicrës nga këto rajone.

Kushdo që mbërrin në Zvicër nga një vend në listën e rrezikut do të duhet të plotësojë një formular hyrje në Covid-19, të paraqesë një test negativ dhe karantinë, përveç nëse ata mund të tregojnë provë se janë vaksinuar plotësisht me 6 muaj ose provë të infeksionit (dhe shërim) brenda 6 muajve.

Kushdo që mbërrin nga një vend në listën e kombeve me një variant shqetësues, siç është Britania e Madhe, do të duhet të plotësojë një formular hyrje në Covid-19, të paraqesë një rezultat testimi negativ dhe karantinë pa përjashtim. Zvicra ka 10 ditë kërkesë për karantinë.