Opozita maqedonase këmbëngul që kryeministri Zaev të bëjë publike, sipas tyre: negociatat sekrete me Sofjen për kontestin dypalësh. Deputeti Milloshovski akuzon edhe ministrin e jashtëm Osmani për mungesën e paraqitjes së tij në kuvend, për të raportuar për pengesat në bisedimet me fqinjit lindor. Sipas VMRO-DPMNE-së, bisedimet me Sofjen shkojnë në dëm të RMV-së dhe nuk favorizojnë të ardhmen e vendit.

“Buçkovki dhe Zaev zhvillojnë për momentin bisedime sekrete jotransparente. Këto bisedime nuk janë për të ardhmen, por për të kaluarën, që është theksuar edhe në deklaratën e kuvendit bullgare. E dyta, ministri Osmani me ligj është i detyruar të vijë në parlament dhe të jep raport për çka bisedohet.”,- tha deputeti i VMRO-DPMNE-së, Antonio Milloshovski.