Skulptori i mirënjohur ka realizuar një skulptur për nder të njeriut i cili dha shumë për senzibilizmin e çështjes së Kosovë në arenën ndërkombëtare .

 

Ai i cili ishte në vendin e ngjarjes pas masakrës së shkaktuar nga forcat paramilitare serbe ndaj civileve të pa mbrojtur shqiptar në Reçak .

Statuja e William G. Walker u punua nga Skulptori Agon Qosa e cila do të jetë një nga veprat me te bukura të realizuara nga artistet tanë.
Kohëve të fundit përmendorja e Adem Jasharit dhe Skenderbeut janë kritikuar shumë për nga cilësia e realizimit të saj , mirëpo Agoni është përkujdes që kjo vepër të mos ketë vend për kritik .