Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqeinska e ftuar në emisionin “360 Gradë” duke folur për klimën me SHBA-në pas paralajmërimeve të fundit të Presidentit Biden tha se SHBA-të s’mund të jenë as prokuror e as gjykatës, asgjë s’mund t’i zëvendësojë organet tona të gjyqësorit që të porosisin drejtësi.

Mendoj që SHBA-të si të gjithë forcat globale, më shumë duan t’ju porosisin diçka, ata s’mund të jenë as prokuror e as gjykatës, asgjë s’mund t’i zëvendësojë organet tona të gjyqësorit që të porosisin drejtësi. Por, mendoj që ky opsion qëndron i hapur nëse e shohin se ndikimet politike dhe presione politike në këtë domen fillojnë të bëhen më të dukshme apo të fuqishme. Mendoj që ajo që ndodhi në Shqipëri ishte pasojë e vlerësimit se struktura të këtilla kryejnë ndikime ndaj një partie politike, që mund ta destabilizojë shtetin. Nuk mendoj që sanksionet janë instrument që SHBA-të lehtë e nxjerr nga xhepi dhe mendoj që do të kalojë një kohë që të shohim nëse do të ketë aksion, por ky është sinjali- tha Sheqerinska.