Me 15 gusht të vitit 1977, në tokë u pranua një sinjal i fuqishëm i radios nga hapësira, ku zgjati më shumë se një minutë, por që nuk dihet ende se nga ka ardhur saktësisht.

Një sinjal i fortë i radios u regjistrua me 15 gusht 1977, nga radio teleskopi Big Ear i Universitetit të Shtetit Ohio në Shtetet e Bashkuara. Ky sinjal mori sinonimin ‘Wow’.

Sinjali erdhi nga hapësira dhe zgjati plotë 72 sekonda. Mirëpo që nga ajo kohë ende nuk dihet saktësisht se ku e kishte burimin ky sinjal.

Këtë sinjal e zbuloi astronomi Jerry R. Ehman i cili zbuloi anomalinë disa ditë më vonë gjatë rishikimit të të dhënave të regjistruara. Ai ishte aq i impresionuar nga rezultati saqë rrethoi leximin në shtypjen e kompjuterit, “6EQUJ5”, dhe shkroi komentin “Wow!” në anën e saj.

Deri më tani ende nuk është zbuluar saktë se nga erdhi ky, por që shumë shkencëtarë e njohës të kësaj fushe kanë lënë të kuptojnë se ka qenë sinjal i ardhur nga alienët.

Më poshtë keni edhe regjistrimin e këtij sinjali.