Turku Sedat Peker, I cili gjatë kësaj periudhe aktivisht ka shpërndarë vido në YouTube që lidhen me politikanët turk, është marrë në Dubai, është marrë në pyetje nga policia, kurse pas disa orëve është liruar. Këtë, sic transmeton REL njoftimin e Agjencisë së Lajmeve Rojters, e ka deklaruar këshilltari i Pekerit për marrëdhënie me opinionin, por edhe vetë Sedat Pekeri në rrjetin social Tuitter.

Që nga fillimi I muajit të kaluar, Sedat Pekeri është në Dubai dhe nga atje shpërndanë video në YouTube, që kanë edhe nga 100 milionë klikime, ku flet për lidhjet mes nëntokës kriminale turke dhe përfaqësuesve të partisë turke në pushtet AKP të Presidentit Rexhep Taip Erdogan.

Emre Olur, I cili thotë se me vite punon për Pekerin, për agjencinë e lajmeve Rojters ka theksuar se policia e ka ftuar Pekerin për të dhënë deklaratë, pas cka ai ka shkuar vullnetarisht. Mbrëmë vonë Peker ka thënë se ka biseduar me policinë dhe se është njoftuar për kërcënime ndaj jetë”

“Biseduam për akuza serioze kundër meje. Policia më tha se unë jam mysafir në vendin e tyre dhe se nuk ka një vendim të Interpolit për mua” – ka shkruar Sedat Peker në Tuitter.

49 vjecari Sedat Peker është I dënuar në Turqi. Vlerësohet si shef ultranacionalist I krimit, kurse është arratisur nga Turqia që të mos arrestohet.

Emri I tij është I njohur edhe në Maqedoninë e Veriut ku ishte përmendur se gjendet në mesin e personave që u janë dhënë pasaporta me identitet të rrejshëm nga ana e të punësuarve në policinë e RMV-së. Ai gjatë një periudhe ka qëndruar në Maqedoninë e Veriut, kurse gjatë këtij muaji, policia në Stamboll kishte arrestuar shtetasin e RMV-së, Boban Tomovskin, që kishte qenë bashkëpunëtor I tij.

Mediat turke kishin njoftuar se nuk ka informacione nëse Tomovski ka kryer vepra penale në Turqi, por thuhet se Sedat Pekeri ka qëndruar në shtëpinë e tij derisa ka qenë në RMV.

Sedat Pekeri që vlerësohet si një kundërshtar I madh I Qeverisë së Erdoganit, deri në Janar ka qenë në RMV, kurse me numër amzë të huaj ka marrë edhe pasaportë maqedonase nën emrin Xhadin Amedovski. Edhe pse ai dhe avokati I tij kanë mohuar se kanë pasaportë maqedonase, emri I Pekerit gjendet në akuzën për rastin “Sozia” ku ishin zbuluar 215 pasaporta me identitet të rrejshëm. /kLANmACEDONIA