Duka i Susses ishte i impresionuar nga aktorja e njohur amerikane, Jennifer Lawrence-n para se të njihte Meghan-in. Ai e kishte deklaruar se ishte një fans i saj dhe madje i kërkoi asaj të dilnin në një takim, sipas burimeve.

Harry i kishte kërkuar ndihmë ndihmësit të tij që të ftojë Jennifer Lawrence për darkë në një turne në Pallatin Kensington. Tiparet e saj dhe pamja aristokratike e bënë Harrin të besonte se ajo do të ishte idealja për të qëndruar pranë tij në familjen mbretërore.

Sipas burimeve, Jennifer Lawrence e kishte refuzuar me edukatë ftesën e Harry-t, pasi në atë periudhë aktorja ishte në fillim të marrëdhënies së saj me ish-in, Chris Martin. Përkundër faktit se këngëtari i Coldplay në atë kohë nuk ishte divorcuar ende me ish-in e tij, Gwyneth Paltrow, çifti u fotografua së bashku dhe të gjithë e dinin për marrëdhënien e tyre.

Pas refuzimit të Lawrence , Princi Harry duket se nuk ka humbur kohë për t’iu afruar një aktore tjetër. Në vitin 2016, Duka i Sussex filloi të dilte me Megan Markle , ndërsa në 2017 u fejuan.

Nga ana tjetër, Jennifer Lawrence , në atë kohë ai u takua me Darren Aronofsky , me të cilin doli për rreth një vit, ndërsa në vitin 2018 u takua me Cook Maroni, me të cilin u martua një vit më vonë.