Organizimi i dasmave do të jetë një provë e imunitetit tonë kolektiv, thotë mikrobiologu Nikolla Panovski në një intervistë për “Lokalno” pas vendimit që pas më shumë se një viti lejohet të organizohen festime dhe dasma në natyrë me një numër të kufizuar të mysafirëve.

“Duhet t’i kushtoni vëmendje higjienës së duarve, të mos përdorni të njëjtat enë, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet kur vizitoni tualetet, në ato raste duhet të mbahet një maskë. Çdo gjë tjetër është në ndërgjegjen e të ftuarve, nëse ata do të përqafohen, puthen, etj. Sigurisht, alkooli gjithashtu do të ndikojë në disiplinën. Në çdo rast, kjo do të jetë një provë e imunitetit tonë kolektiv”, tha ai.

Qeveria sot shpalli rregullat sipas të cilave do të duhet të organizohet një martesë.

Sipas protokollit, gjashtë vetë do të lejohen të ulen në një tryezë. Numri i mysafirëve do të jetë i kufizuar në 50% të kapacitetit të objektit, por jo më shumë se 100 persona. Temperatura do të matet në hyrje. Muzika e drejtpërdrejtë lejohet, por vetëm nëse do të ketë dasmë.