Arti shqiptar ka humbur një tjetër emër të madh.

Pirro Mani, aktor dhe regjisor, u nda nga jeta në moshën 89-vjecare në SHBAm, aty ku jetonte prej shumë vitesh familjarisht.

Pirro Mani numëron mbi 80 role në karrierën e tij të gjatë në kinematografi.

Nga 1967 deri në vitin 1992 ai ka qënë regjisor I Teatrit Kombëtar.

Ai është nderuar me disa tituj, mes të cilëve edhe “Artist i Popullit”.

Pirro Mani eshte bashkeshorti i aktores po kaq te njohur, Pavlina Mani.