Udhërrëfyesi për zbatimin e Marrëveshjes me Bullgarinë është në shqyrtim në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Këtë e deklaroi sot kryeministri Zoran Zaev.

Ai thotë se qeveria teknike në Sofje ka mundësi kushtetuese për të marrë një vendim dhe kjo është ajo që ai pret.

Por, shtoi ai, nëse kjo nuk ndodh më 22 qershor, këtu është shtatori kur duhet të ketë një qeveri politike në Bullgari.

“Kur Bullgaria flet për garancitë, ne gjithashtu flasim, ato janë në të mirë të të dy popujve dhe të dy vendeve, dhe ky është një zbatim edhe më efikas i Marrëveshjes, që do të thotë ndërtim më i shpejtë i hekurudhës midis Kumanovës dhe kufirit bullgar, në anën tjetër nga Bullgaria deri në vendkalimin kufitar Klepalo afër Berovës.

Bashkëpunim më serioz midis institucioneve, për të cilën mund të shihni se si kemi disa muaj bashkëpunim të përditshëm”, tha Zaev.

Sipas Kryeministrit, propozimi portugez është një pikë e shkëlqyeshme fillestare për arritjen e një marrëveshje me Bullgarinë.