LSDM ka dalë me thirrje publike për vet-kandidim te të gjithë qytetarët e interesuar për të garuar si kandidatë në zgjedhjet lokale të tetorit.

Në thirrjen e LSDM-së kërkohet që kandidatët të kenë kredibilitet në rrethin e tyre, të përqafojnë vlerat e gjitha bashkësive etnike dhe të respektojnë parimin e një shoqërie për të gjithë.

Me këtë akt, nga LSDM thonë se dëshirojnë të dëshmojnë se janë subjekt demokratik dhe të hapur për të gjithë qytetarët.

Ja edhe njoftimi i plotë:

“E krijojmë ofertën më të mirë për secilën komunë për zgjedhjet e ardhshme lokale. Thirrja publike për vetë-kandidim të kandidatëve për kryetarë të komunave dhe Qytetit të Shkupit për zgjedhjet e ardhshme lokale është e hapur deri më 30 qershor.

Thirrja me të gjitha detajet është në dispozicion në uebfaqen e LSDM-së: https://sdsm.org.mk/soopstenija/26648.

Ne jemi të hapur për të gjithë ata që kanë dëshirë të përfshihen në progres, të kontribuojnë, të jenë pjesë e më të mirëve. Në LSDM si një parti demokratike, e hapur dhe gjithëpërfshirëse ka një garë idesh dhe programesh.

Inkurajojmë të gjithë ata që kanë një reputacion dhe besueshmëri të lartë në bashkësinë lokale, të cilët kanë mbështetjen e të gjitha bashkësive etnike, të cilët respektojnë parimet dhe vlerat e një shoqërie për të gjithë qytetarët dhe respektojnë plotësisht parimet mbi të cilat është ndërtuar LSDM-ja.

Përmes një procesi transparent, demokratik për të arritur së bashku kandidatët më të mirë, më të mirët për secilën komunë, për secilin qytet.”, shkruhet ne njoftim.