Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se në takimin me presidentin serb Aleksandar Vuçiq në Bruksel ka propozuar që Kosova dhe Serbia të nënshkruajnë deklaratë të paqes që këto vende nuk do ta sulmojnë njëra-tjetrën