Vaksina kundër koronavirusit, Sinofarm, e zhvilluar nga Instituti i Produkteve Biologjike të Pekinit, është miratuar për përdorim në Kinë tek fëmijët më të vjetër se tre vjet.

Vendimi i autoriteteve kineze për përdorimin e vaksinës Sinofarm tek fëmijët e moshës tre deri në 17 vjeç u bë i ditur sot nga eksperti kryesor në Qendrën Kineze për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, Shao Jiming.

Gjashtë ditë më parë, Kina miratoi vaksinën Sinovak për përdorim urgjent për fëmijët midis moshës tre dhe 17 vjeç.