Ish-ministri i Mbrojtjes dhe kryetari i OBRM-së, Krasimir Karakachanov kritikoi ish-kryeministrin bullgar, Boyko Borissov për “kthesën” në qëndrimin e tij ndaj Maqedonisë së Veriut.

Siç raportojnë nga MIA, sipas Karakachanovit, në këtë çështje duhet të keqë një qëndrim.

Gjatë vizitës së Zaevit në Sofje, kryeministri Zaev u takua me Boyko Borissovin, i cili përgjegjësinë për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE e çoi te Qeveria e përkohshme.

Sipas Karakachanovit, kryeministri Zaev e ka ditur se nuk do të arrijë asgjë në Bullgari, por qëllimi i tij ka qenë që t’u tregojë vendeve të tjera të BE-së se Maqedonia e Veriut është vend konstruktiv, dhe Bullgaria jo.