Lëvizja e shqiptarëve drejt Italisë do të vazhdojë të jetë e kufizuar dhe me rregulla të përcaktuara në kohe Covid-i.

Qeveria italiane shut kufizimet për udhëtarët shqiptare të paktën deri në 30 korrik.

Sipas një njoftimit të publikuar nga Ambasada italiane në Tiranë, drejt këtij vendi kanë të drejtë të udhëtojnë shtetasit italianë dhe të vendeve të Bashkimit Evropian, familjarët e tyre si dhe ato persona që kanë leje qëndrimi.

Po kështu mund të lëvizin lirisht qytetarët për raste emergjence shëndetësore, studime apo biznesi.

Kategoritë që sipas Ambasadës italiane lejohen të udhëtojnë janë ata që janë pajisur me testin negativ të Covid-19, të realizuar brenda 72-orëve të fundit.

Me të mbërritur në Italia, këta shtetas që kanë hyrë nga Shqiperia duhet të qëndrojnë të vetëizoluar për 10 ditë me radhë.