Sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres deklaroi se është shumë e rëndësishme që Evropa të ketë një politikë të përbashkët të migracionit, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një konferencë të përbashkët për media me presidentin e Parlamentit Evropian David Sassoli, sekretari Guterres tha se “Asnjë vend në Evropë nuk mund ta zgjidhë i vetëm këtë sfidë (migracionin). Është shumë e rëndësishme që Evropa të ketë një politikë të përbashkët të migrimit. Për këtë kemi nevojë për një qasje të re në çështjen e migracionit”.

“Nëna ime është 97 vjeçe. Siç mund ta imagjinoni ka probleme serioze. Në shtëpinë tonë në Lisbonë ne ofrojmë mbështetje 24 orë për nënën. Kur shikoj ata që e mbështesin atë, nuk shoh shumë portugezë”, tha Guterres, duke shtuar se migracioni është i nevojshëm dhe një element shumë i rëndësishëm.

Duke uruar që migracioni të jetë një preferencë dhe jo një nevojë, Guterres tha: “Kjo mund të jetë e mundur vetëm me bashkimin e vendeve evropiane”.

“Të gjitha shoqëritë tona po bëhen ‘multietnike, multifetare dhe multikulturore‘. Kjo është një pasuri dhe jo kërcënim”, tha Guterres i cili vuri në dukje se duhet të bëhet një investim i madh në integrimin social.