Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan njoftoi neutralizimin e të ashtuquajturin drejtues të lartë të PKK-së, Selman Bozkır.

Në një postim në Twitter, Erdoğan tha: “Nga këtu dua të ndaj një lajm të mirë për popullin tonë. Dje heronjtë tanë të Shërbimeve të Inteligjencës Kombëtare (MIT) neutralizuan, Selman Bozkır, me emrin e koduar ‘Doktori Husein‘, drejtuesin e lartë të organizatës terroriste PKK dhe përgjegjës i përgjithshëm për rajonin Makhmur”.

“Në emër të popullit tim falenderoj të gjithë ata që kanë kontribuar në këtë operacion të suksesshëm. Nuk do të lejojmë që organizata tradhtare dhe separatiste të përdorë rajonin Makhmur si ‘qendër inkubacioni’ për terrorizmin. Ne do të vazhdojmë të thajmë terrorizmin në burimin e tij”, tha Erdoğan./AA