Qyteti i Shkupit ka marr dy milion euro me ribalancin e buxhetit për realizimin e kryqëzimit në bulevardin Sllovenia. Bëhet fjalë për fazën e tretë të zgjidhjes së këtij problemi të trafikut e cila parashikon zgjerimin e bulevardit në rrugën Hasan Prishtina deri te qarkorja.

 

“Dy muaj më parë, ne filluam procedurën për ndërtimin e kryqëzimit në Momin Potok. Me këto dy milion euro nga Qeveria, ne po vazhdojmë fazën e tretë të projektit. Me këtë, kjo pjesë e qytetit do të marrë standarde të reja të trafikut, trafik të shpejtë dhe të sigurt. Vlera totale e projektit që duhet të mundësojë lidhjen me qarkoren është 11 milion euro, “tha kryetari Petre Shilegov.

Projekti për këtë projekt është gati, dhe pasi ribalanci i buxhetit të miratohet në Parlament dhe paratë të transferohen në llogarinë e Qytetit, do të shpallet një tenderi.