Djali i Ratko Mlladiq, Darko Mlladiq, ka treguar disa nga fjalët që ia ka thënë babai i tij pasi i është rikonfirmuar se do të mbesë në burg përjetësisht për shkak të krimeve dhe gjenocidit të kryer në luftën e Bosnjës.

Mesazhi i Mlladiqit për njerëzit e tij ishte që të ruanin Republikën Serbe në Bosnje.

“Ratko e di se çfarë mendojnë njerëzit për të. Ai thotë se Republika Srpska duhet të mbrohet dhe se nuk është i rëndësishëm ai, por mbijetesa e Republikës Srpska”, ka thënë Darko, shkruan Kurir.

Djali i tij ka thënë se ai ishte veçanërisht mirënjohës ndaj kryetarit të Këshillit Gjyqësor i cili kishte një mendim të veçantë në vendim.

“Ai dukej mirë kur e vizitova. Ai u mbajt nga adrenalina, ne do të shohim se si do të ndikojë e gjitha në shëndetin e tij në ditët në vijim. Njerëzit kanë parë përmes qëllimit të tyre, asnjë forcë nuk mund të detyrojë një gënjeshtër të bëhet e vërtetë dhe Ratko e di atë”.