Dita e njoftimeve për familjen Koeman. Pasdite, Barcelona zyrtarizoi qëndrimin e Ronald , ndërsa vëllai i tij i madh Erëin ka marrë drejtimin e izraelitëve të Beitar Jerusalem.

Tekniku 59 vjeçar ka firmosur për një sezon me Beitar. Erëin Koeman ka një rezyme të pasur si trajner, dhe natyrisht një të kaluar me një karrierë të lavdishme si lojtar, e cila gjithashtu përfshinte përfaqësimin e ekipit Hollandez dhe fitimin e Europianit në 1988.

Koeman më parë ka drejtuar Valouik, Feyenoord, Hungarinë, Utrecht dhe Eindhoven dhe së fundmi shërbeu si trajner i ekipit kombëtar të Omanit.