Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, e cila dje u drejtua me rastin e 75 vjetorit të Programit arsimor ndërkombëtar Fulbright, shprehu mirënjohje të madhe për Shtetet e Bashkuara të Amerikës për partneritetin dhe mundësitë për arsim me cilësi të lartë të edukimit të qytetarëve të Maqedonisë së Veriut.

Ceremonia me rastin e këtij jubileu të rëndësishëm të programit ishte organizuar nën patronazhin e gruas së kryetares së shtetit Elizabeta Gjorgievska.

“Ky program kontribuon në shpërndarjen e përvojave dhe praktikave më moderne dhe më të mira akademike dhe kërkimore-shkencore në vendet si e jona, të cilat kanë për qëllim t’i ndjekin standardet moderne që i imponon nga bota e zhvilluar”, tha Carovska.

Ministrja theksoi se dhjetëra gjenerata të rinjsh nga vendi ynë, ishin të studionin, të hulumtojnë dhe të ligjërojnë në një nga institucionet e arsimit të lartë në SHBA – vendi i përfaqësuar me numrin më të madh të universiteteve, madje 40-të në rang listën e Shangait të 100 universiteteve më të mira në botë.

“Të gjithë pjesëmarrësit u kthyen me aftësi të forcuara të udhëheqjes, kapaciteteve dhe potencialit për pjesëmarrje në zgjidhje shoqërore, por edhe sfida të mëdha ndërkombëtare. “Disa prej tyre personalisht i njoh dhe mund të them se ata janë një krenari me të cilën ne mund të lavdërohemi para botës”, tha Carovska.

Ministrja theksoi se pjesëmarrësit në programin me sukses integrohen në të gjitha proceset shoqërore, ndërsa veçanërisht kontribuojnë në zhvillimin e mendimit shkencor.

Në ceremoninë e djeshme përveç ministres Carovska, folën edhe Kryetari i vendit Stevo Pendarovski dhe gruaja e tij Elizabeta Gjorgievska, ambasadorja e SHBA-së Kate Mari Bërns dhe Marijana Krejven, U.D. të zëvendës ndihmës Sekretarit të Shtetit për Programet Akademike në Byronë e Çështjeve Arsimore dhe Kulturore të Departamentit të Shtetit.