Kryeministri i Kosovës Albin Kurti i është përgjigjur partive opozitre ku këto të fundit e akzuzuan atë dhe qeverinë se nuk ka bashkëpunim të duhur me Shtetet e Bashkuara të Amerikës kur bëhet fjalë për dialogun Kosovë Serbi.

Kurti tha nga foltorja e Kuvendit se dëmi më i madh që i është bërë raporteve Kosovë – SHBA është pranimi i shkruajes në Shtëpinë e Bardhë në shtatorin e kaluar ku aty ishte edhe presidenti i Serbisë Aleksandër Vuciq.

“Leni parrullat se ne jemi anti amerikanë janë të kota dhe mbi këto parulla me keni rrëzuar herën e parë … ju lutem mos më rrëzoni edhe njeherë sepse mandej … ju falemnderit”, tha ai.