Gjatë një dekade të luftës në Siri janë vrarë rreth gjysmë milioni njerëz, tha Vëzhguesi Sirian për të Drejtat e Njeriut, me bazë në Britani të Madhe. Shifra përfshin edhe 100.000 vdekje të konfirmuara gjatë periudhës së fundit.

Sipas organizatës që nga viti 2011 deri më tani janë regjistruar 494.438 viktima.

“Shumica e këtyre vdekjeve ndodhën midis fundit të 2012-s dhe nëntorit 2015-s”, i tha AFP-së, kreu i organizatës, Rami Abdel Rahman.