Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev përmes një postimi në fawen e tij në Fb ka shkruar se “ne jemi europa e vogël, ne trguam se si së bashku jetuam, si jemi të njejtl në të drejta edhe në detyrime, se si vazhdojmë që së bashku të gjitha bashkësite etnike që jemi në Maqedoninë e Veriut multietnike dhe kështu so të vazhdojmë”, ka shkruar kryeministri Zaev.

Postimi i plotë: Koncepti multietnik është gjallë.Europa është lidhje e dallimeve të më shum popujve, 27 shtete anëtare. BE patjetër të vazhdoj më tej me europjanizimin e ballkanit perendimorë, vendet rajonit e presin atë.

Ne jemi europa e vogël, ne trguam se si së bashku jetuam, si jemi të njejtl në të drejta edhe në detyrime, se si vazhdojmë që së bashku të gjitha bashkësite etnike që jemi në Maqedoninë e Veriut multietnike dhe kështu so të vazhdojmë.

”Besoj që BE do ta ketë këtë parasyshë që të mundet ti përshpejtoj proceset për integrimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë dhe të gjitha vendeve tjera të ballkanit perendimorë. Lexoni për më shumë në intervistën dhënë për gazetën KOHA.