Armëpushimi mes Izraelit dhe Hamasit u respektua për të tretën ditë të dielën ndërsa autoritetet në Gaza dhe agjenci ndërkombëtare të shëndetësisë nxituan të trajtojnë 1,900 njerëz të plagosur nga sulmet ajrore izraelite.

Në Jeruzalem, policia izraelite, pa ndonjë incident, lejoi hyrjen e vizitorëve hebrenjë në një vend të debatuar në kompleksin e xhamisë al-Aqsa që është i shenjtë si për hebrenjtë ashtu edhe për myslimanët. Konflikti në al-Aksa ishte një nga përplasjet e hershme që shkaktuan 11 ditë sulme ndërkufitare midis Izraelit dhe militantëve të Hamasit në Gaza para se të hynte në fuqi një armëpushim të premten.

Luftimet më të ashpra në rajon që nga viti 2014, lanë 248 njerëz të vdekur në Gaza dhe 13 në Izrael. Sistemi izraelit i mbrojtjes ajrore Kupola e Hekurt asgjesoi shumë nga raketat e lëshuara nga Gaza.