Militantët palestinezë në Gaza kanë qëlluar me dhjetëra raketa në drejtim të Izraelit pasi sulmet e tij ajrore vranë komandantët e lartë dhe rrëzuan një bllok tjetër kullë atje.

Shkallëzimi, i cili filloi të hënën, ka shkaktuar dhunë në rrugë në Izrael midis hebrenjve dhe arabëve izraelitë.

Në dy incidente, një burrë hebre në Akër u sulmua nga burra arabë, dhe një turmë hebreje nxori një palestinez nga makina e tij dhe e rrahu atë në Bat Yam.

Siç raporton BBC, të paktën 67 njerëz në Gaza dhe shtatë njerëz në Izrael janë vrarë.

Luftimet shpërthyen të hënën pas javësh të rritjes së tensionit izraelito-palestinez në Jeruzalemin Lindor, i cili kulmoi me përplasjet në një vend të shenjtë të nderuar nga myslimanët dhe hebrenjtë.