21 vrapues kanë vdekur nga të ftohtit gjatë garës 100 kilometra malore në Pyllin e Gurit të Lumit të Verdhë, i cili filloi të Shtunën në mëngjes, 22 maj, në një zonë turistike të provincës Gansu të Kinës veriore. Kjo është tragjedia më e madhe që ka pësuar sporti i vrapimit. Ndër të ndjerët është vrapuesi elitar kinez Jing Liang, i cili kishte fituar tre edicionet e mëparshme të kësaj gare.

Gara, në të cilën 172 pjesëmarrësit duhej të përshkonin më shumë se 100 kilometra në të gjithë vendin në një zonë malore, u ndërpre pasi disa prej tyre treguan shenja të hipotermisë dhe problemeve fizike pas rënies së papritur të temperaturave në një zonë me lartësi të madhe.

Ekipet e shpëtimit konfirmuan vdekjen e 21 vrapuesve rreth orës 08.00 në ditën e sotme.

Qeveria lokale tregon se 151 nga pjesëmarrësit janë të sigurt, megjithëse tetë prej tyre pësuan lëndime të lehta për të cilat kanë marrë trajtim mjekësor.

Sipas ekipit të shpëtimit, problemi kryesor ishte që temperaturat ranë afër afro zero gradë celsius ndërsa vrapuesit kishin veshur rroba të holla që nuk i mbronin nga i ftohti.