Gjatë kësaj jave, në pikat në Qendrën Sportive “A1 Arena Boris Trajkovski”, të gjithë qytetarët mbi 40 vjeç do të vaksinohen kundër Covid-19, të cilët janë regjistruar në sistemin www.vakcinacija.mk deri në fund të prillit.

Disa prej tyre ditën e shtunë morën SMS porosi që shënonin datën dhe pikën e vaksinimit.

“Të jem i sinqertë, nuk e prisja që në këtë periudhë do të mund të merrja termin, sepse përkundër njoftimit të autoriteteve shëndetësore, që të gjithë ne që kemi aplikuar do të marrim termin, prapë preferenca u është dhënë qytetarët që aplikuan gjatë muajit maj. Por, këtu, unë kam një termin për të enjten pasdite në një nga pikat në Qendrën Sportive A1 Arena “Boris Trajkovski”, thotë shkupjanja M.S..

Meqenëse nuk ka zgjidhje për vaksinat, ajo thotë se është akoma e lumtur që merr vaksinën Sinofarm.

“Do të isha më e lumtur të merrja vaksinën Pfizer. Kam lexuar shumë për të gjitha këto, dhe të gjitha studimet tregojnë se ajo është numri një ndër vaksinat kundër Covid-19, veçanërisht sepse prodhon antitrupa shumë shpejt dhe ka një efektshmëri të madhe kundër proteinave spike. Përveç kësaj, ne të rinjtë duam të udhëtojmë dhe vaksina Pfizer njihet nga EMA, rregulloret evropiane dhe Administrata e Zbatimit të Barnave në SHBA, por unë sinqerisht besoj se nuk do të kishte asnjë qëndrim diskriminues nga vendet për të cilat vaksina mbron dikë kundër virusit”, thotë ajo.