Ndërkaq diplomati hungarez Peter Sijarto i cili qëndroi në Shkup siguroi përkrahjen e Hungarisë për fillimin e bisedimeve të vendit tonë. Shpreson të ndajnë të njëtin pozicoin edhe vendet tjera të BE-së.

“Do doja të them qartë. Nuk krahasoj qëndrimin e Hungarisë me ndonjë vend tjetër. Qëndrimi ynë është që nesër të filloni bidsedimet. Vendin e keni në BE. Pa Ballkanin Perëndimor BE nuk është e plotë.”, tha Peter Sztijarto, ministër i jashtëm i Hungarisë

Vizita e ministrit Sijarto u shoqërua me donacion prej 6000 vaksinave, Astra Zeneca, të dedikaura për nëpunësit policer kufitar. Osmani dhe Siajrto u dakorduan që qytetarët e dy vendeve të mud të lëvizin lirshëm mes dy shteteve poqese posedojnë certifikatë vaksinimi.