Një spital austriak që i preu këmbën e gabuar një pacienti, fajësoi gabimin njerëzor për atë që e quajti një “gabim tragjik”.

Pacienti i moshuar vuante nga shumë sëmundje, tha në një deklaratë Klinika Freistadt, në një qytet me të njëjtin emër afër kufirit çek. Sëmundjet e mëparshme kanë prekur këmbët e tij, deri në atë pikë sa këmba e tij e majtë kërkonte amputim.

“Ne jemi thellësisht të tronditur që të martën, 18 maj, pavarësisht standardeve të sigurimit të cilësisë, këmba e gabuar e një 82-vjeçari… u amputua,” tha klinika, duke shtuar se gabimi u vu re për herë të parë gjatë një ndërrimi të fashës të enjten në mëngjes

“Ne duhet të zbulojmë se si mund të ndodhë ky dështim, ky gabim. Unë do të doja të kërkoja falje publikisht këtu, “tha drejtori mjekësor i klinikës, Norbert Fritsch, në një konferencë shtypi.

Gazeta austriake Heute raportoi se pacienti nuk e kuptoi fillimisht gabimin, për shkak të sëmundjes së tij. Ai gjithashtu tha që 82-vjeçari u kërkua ta konfirmonte paraprakisht, por artikulimi i tij ishte i kufizuar, raportoi duke thënë Fritsch.

Gabimi duket të jetë bërë pak para operacionit, kur u shënua këmba që do të amputohej, tha klinika.

“Për fat të keq gabimi, në të cilin këmba e djathtë u hoq në vend të së majtës, ndodhi si rezultat i një sekuence rrethanash fatkeqe,” tha klinika duke shtuar se po hetonte çfarë ndodhi dhe do të rishikonte standardet e saj.

Pacientit i është ofruar ndihmë psikologjike dhe duhet ende t’i nënshtrohet një operacioni tjetër për të prerë tani këmbën tjetër, të majtën, që nga mesi i kofshës.