Presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan, në një takim me disa të rinj në Turqi, u ndal tek konflikti mes Izrealit dhe Palestinës.

Ai foli për rolin e vendit të tij në këtë çështje, teksa shtoi se gjatë karrierës së tij politike 40-vjeçare ka kundërshtuar vazhdimisht njerëz si Benjamin Netanyahu, kryeministri i Izraelit.

“Tani kemi edhe politikanë që janë kaq të pamoralshëm dhe pa asnjë pikë turpi më vendosin në të njëjtin nivel me Netanyahun… Benjamin Netanyahu nuk ka qenë kurrë, as nuk do të jetë miku ynë. Ne do të vazhdojmë luftën tonë kundër Netanyahut si më pare.”