Në NBA, gjat ditë së mërkurë do të zhvillohet përballja në mes Golden Stejt Uarriors dhe Los Anxhelos Lejkers, në sfidën e parë të garave “PLAY IN”. Kampioni aktual, pas serisë së rezultateve të dobëta, që sollën garimin në këtë fazë eliminatore, me rikthimin e Lebron Xhejmsit dhe Entoni Dejvisit është një skuadër tjetër.

Mirëpo në anën tjetër, Goden Stejt Uorrios, me prurjet e reja si Vigins, Kelli Oubre dhe Xhejms Uisman, po tregojnë se janë skuadër e rrezikshme, sidomos kur Stefon Kerri është në formë. Këto dy skuadra do të takohen të mërkurnë në orën 4 të mëngjesir, sipas kohës evropiane.