Izraeli ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në qytetin qendror të Lod pas trazirave nga arabët izraelitë, ndërsa konflikti midis forcave izraelite dhe militantëve palestinezë u intensifikua.

12 njerëz u raportuan të plagosur në përleshjet që kryetari i bashkisë së Lod i krahasoi me një luftë civile.

Militantët palestinezë lëshuan qindra raketa në Izrael, ndërsa Izraeli kreu sulme të mëdha ajrore në Gaza.