Presidenti Stevo Pendarovski do të duhet të nënshkruajë Ligjin për Legalizimin e Ndërtesave të Paligjshme nëse deputetët miratojnë të njëjtin ligj për herë të dytë pa ndonjë ndryshim.

“Unë nuk e di nëse ata do të kalojnë përsëri ligjin. Është plotësisht në kompetencë të subjekteve politike që janë në Kuvend. Së pari, nëse ata që janë në qeveri synojnë ta bëjnë këtë, për ta kthyer atë në procedurë, ka njoftime nga Kryeministri dhe Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, ata do ta bëjnë atë. Ka njoftime nga subjekte të tjera politike që ata mund të bllokojnë me filibustering, por kjo është plotësisht brenda kompetencës së Kuvendit.

Nëse më pyetni për reagimin tim kur ai ligj do të më vinte përsëri, Kushtetuta është absolutisht e qartë. Nëse ai ligj miratohet nga shumica e kërkuar për herë të dytë, natyrisht që unë do ta nënshkruaj atë në të njëjtën ditë”, tha Pendarovski.

Pendarovski thekson se ai nuk do të jetë i kënaqur nëse vërejtjet në lidhje me ligjin nuk merren parasysh, gjë që ai thotë se e dha në konsultim me avokatë të shquar të cilët theksuan se Ligji për legalizimin e ndërtesave të paligjshme është ligjërisht i paqëndrueshëm.