Autoritetet shëndetësore njoftuan se vaksinimi i punonjësve nga sektori privat do të fillojë javën e ardhshme në pikën rajonale në Shtip.

Mbi 1,700 vaksina aplikohen çdo ditë në këtë pikë, ka radhë, ndërsa janë përfshir persona mbi 58 vjeç me “Termini Im” dhe punonjësit e infrastrukturës kritike nga rajoni i Shtipit dhe Strumicës.

Kompanitë tashmë po paraqesin kërkesa dhe interesi i tyre është i madh. Nuk ka një numër të saktë të punonjësve që duan të vaksinohen, por dinamika e imunizimit do të varet nga ai numër.

Deri më tani, gati 11.000 qytetarë janë imunizuar në këtë pikë.